Share Me Your Link Please.. :P

Followers

Lepak Kat sini la.. ^_^

About Me

My photo

Hello my friends! :) first thing i want you all to know that i already connect my blog with my google+ account.. this is the 1st time i'm using google+ although i really don't understand how it's works.. but its similiar to others social network.. so i will try my best to do what i can.. so i will start all the introduction from the beginning well my name is sulyussuf sulaiman.. but you all can call me hafiz or my in game name (IGN) NaharaShuya i'm a gamers.. i'm still study.. the class i attend right now is called architecture drafting.. its a little bit hard for me but i'll try my best so when i finish study i can be a draftsman or architect wish me luck :).. erm.. there is so many thing i want to share.. but maybe i will post it later.. when the right time is come i will post it here.. you all just wait ok.. dont forget to follow me at my blog and all my social network thx >_^V

Saturday, October 30, 2010

cerita ini tentang Joel anak Juis!.. hahaha

hello my dear blog friends.. ^_^
thx coz sudi dtg kat blog sya yg x seberapa nie hehe..
sebenar nya x tau nak tulis pa kat sini coz tengah boring nie.. >.<...
huhuhuh..... jadi apa kata sya bgi tau 1 kisah tentang sorang kwn sya nie.. hehehe harap korang x kesah.. c|=
 
kisah nie bermula time aku baru berpindah ke barek atas.. dkt ngan jkr di keningau...
aku berjumpa ngan seorang budak yg bernama joel... bapa dia nama juis.. ^_^..
aku tengok gaya2 budak nie la kan... memang bikin panas.. terasa gak la mau kasi pecah kepala dya...
tapi aku sabar.. habis baru2 pindah kan x kan nak wat masalah plak..
lama kelamaan aku kenal ngan budak nie... rupanya dia nie ok.. ada juga kakak dia nie.. tapi sumbung nda melayan.. tambirang mcm si joel juga... hohoh...

aku cerita pasal si joel nie bukan apa... dia mau pindah suda p barek bawah tempat tingal aku dlu..
jadi i'm gonna miss that green guitar milik joel yg sya slalu aku pinjam tu T_T... 
jadi sekarang teda suda gitar aku mau main... adei...
ada juga gitar aku tapi suda rusak...
nda pa joel... ko bawa lari tu gitar arrr... nanti ko tunggu bulan depan aku angkat gitar karan... 
menangis2 la ko minta pinjam taik aku kasi pinjam...

so thats all... ^_^ last word to JOEL... FUCK OFF BITCH!!.. miahahahahaha

Testing. . Post melalui mobile hee. .

Hehe. . Nak test2 dlu post mengunakan tepon ni mantap ka tdk hoh0. . Syg nya x bleh change color text la huhu. . Skrang da jam 8.15 perut da lapar tpi mls nak angkat bdn ni. . Harap2 nasi pandai dtg sndiri kat aku nti hoh0. . Erm. . Mata msh ngan2k la. . Hurm. . Aku tdo 30min lgi la k. . T ada pa2 benda yg menarik aku post lgi. . Stay tuned. . Ahakz. .

Friday, October 29, 2010

Kebodohan Tahap gaban!!!

hai pren.. ^_^ crita nie aku main copy paste ja.. mungkin korang x penah baca kot.. so sya cuma nak bagi korang baca la.. haha kira lucu gak la nie ceta... so baca la k.. hahaha.. =P


Di sebuah mahkamah di daerah utara Malaysia sedang berlaku perbicaraan seorang pemuda yang ditangkap kerana mencuri.

Hakim: Kenapa kamu mencuri motosikal gadis itu.

Pemuda: Mana ada saya mencuri tuan hakim.

Hakim: Habis kalau bukan mencuri apa namanya..motosikal tu ada bersama kamu ketika ditahan? Baik kamu ckp betul-betul.



Pemuda: Ok saya cerita.. gadis itu adalah kawan rapat saya. Ketika kami sama-sama balik dari bandar menaiki motosikal gadis itu. Gadis itu tiba-tiba telah menyuruh saya berhenti di tepi jalan berhampiran semak di kebun getah..



Hakim: Teruskan.

Pemuda: Kemudian gadis itu telah melucutkan pakaiannya satu persatu dan berkata kepada saya ambillah 'barang' yang berharga dari dia. Saya pun tgk baju dengan seluar jeans dia mmg tak muat jadi saya ambik MOTOSIKAL dia!


Moral: jgn jadi ngok mcm pemuda itu hahaha.. =P

Baca Ja sampai Habis k.. ^_^

Huuhuh.. Boring2... jadi sya buat nie la.. harap korang suka..
happy reading.. ^_^


Kisah Buka Tutup


Satu hari,jusoh dan isterinya pergi ke hospital kerana isterinya sudah mahu melahirkan anak.

Jusoh:Tolong saya doktor.isteri saya dah nak bersalin ni..

doktor:baiklah,saya segera menolong awak

Setelah semua persiapan dibuat,maka tibalah waktu pemeriksaan.Setelah diperiksa,ternyata Anu isterinya belum lagi bersedia terbuka untuk melahirkan anaknya.Selang beberapa puluh minit kemudian,datang pula seorang jururawat untuk memeriksa keadaan isterinya dan membuka kain isterinya bagi melihat samaada isterinya itu sudah bersedia.Si Jusoh mula hilang sabar apabila masih tiada apa yang dilakukan sedangkan kain isterinya sudah dibuka dan ditutup beberapa kali.Dalam hatinya tertanya-tanya apa yang mereka mahukan.Kemudian Jusoh nekad untuk memukul sape saje yang bukak kain isterinya selepas ini.

Selang beberapa minit kemudian,datang doktor membuka kain isterinya dengan niat untuk memeriksa.Dengan spontan satu layangan tapak kaki singgah di ubun-ubun kepala doktor tersebut.Doktor tersebut terkejut..

Kenapa awak pukul saya ni..?

jusoh:Aku bengang tengok korang asyik bukak tutup kain isteri aku tu..ko ingat anu isteri aku tu tv ker!

Sekian,Terima Kasih


Kisah Awek 


Satu hari,ade seorang awek yang x pakai ape-ape ni nekad menaiki sebuah teksi..terkejut beruk driver teksi ni.ditenungnya lama-lama awek tu..Awek tu pun marah balik.."x pernah tengok orang bogel ke ape!".Driver tu pun jawab balik, "bukan ape cik adik,aku heran nanti dari mana ko nak kuarkan duit nanti!"


 No Title..

Ada seorang pemuda di sebuah kampung, nak kahwin dgn gadis pilihannya. Lepas semua setuju & selesai, dia pun pegilah mintak nasihat dgn tok imam kampungnya utk persediaan hari pernikahan. Dia beritau kat tok imam, yg dia nak kawin dgn perempuan satu kampung. Tok imam terus tak benarkan pemuda tu kawin perempuan satu kampung.

Pemuda tu pun terkejutlah bila tok imam kata dia tak boleh kawin dgn perempuan satu kampung. Apsal pulak tak boleh? Soalnya kenapa? Tok imam pun katalah, memanglah tak boleh. Lelaki cuma boleh kawin sampai 4 org jer, mana boleh nak kawin dgn semua perempuan dlm satu kampung?

Rupa-rupanya tok imam tu salah faham. Sebenornya pemuda tu nak kawin dgn perempuan yg tinggal sekampung dgnnya, bukan nak kawin dgn semua perempuan satu kampungnya tu.

A sad c0uple sTory...


There is A c0uple thaT sms's eVeryDay...
each Day The b0y Always receiving n Answering the Same Questi0n until he g0t b0red...


"h0w r u hubby?"
"u bath 0rdy?"
"eat?"
"wat u d0in"
"I luv u..."
"I miz u & i need u.."
"gud n8 hby"



until 0ne night.........




The b0y received a text from his gurl....
But.....
He decide 2 read it later c0z he knew what the c0ntent was....
he then 4g0t to opnened the text n then went straight to bed....






The Next Day...



the gurl's m0ther called him n sayed that his gurl was raped n killed last night.....
the b0y then feeling so sad....
he opened the text that he receive last night....
the c0ntent was...




"hubby... where r u???
theres a stranger following me....
i need u t0 c0me here rite n0w...
please....
i'm scared.."



s0 there is a less0n that we learn... Right??! haha...

Tuesday, October 26, 2010

hmmmmmmm.....


Asal time nak g keja ja dtg suda malas... 
padahal law x g keja x da duit.. T_T...
aduii... 
nie mesti kerja setan la nie yg menghasut2 supaya x g keja..
nasib baik aku mempunyai iman yg bleh di katakan tahap normal la.. hoho..
boleh lawan ni hasutan saitan... 
so out dlu pi kerja... babaaaai...... ^_^V


bingung ngan time kat bawah tu.. skrang da jam 6 lebih dya baru jam 3 huhuh..

why i create a Blog??



Sebenar nya sya buat blog nie untuk suka2 ja.. ^_^ well sya seorang yg suka mencuba semua benda.. slalu dengar org ckp je.. so sya nak rasa la best ke x main blog nie.. rasa2 nya la kan.. mcm best.. hehe so korang ajar2 la aku sedikit sebanyak pasal blog k.. And 1 more thing.. dont forget to follow me k hee.. xde follower xda guna ada blog.. kan3 ^_^ peace no war..

Hari yg membosankan...

hurmm... apa nak buat nie erk. .  T_T...
boring owh.. blog nie pun buat aku bingung2...
pagi nie ja dah 2 bungkus meggi aku ngap..
main game pun dah bosan semua dah aku kasi menang...
nak p beli game baru pun aku mls nak jalan..
adeii....
nak tdo pun mata dah bengkak... hadoiiyaii....
betul2 membosan kan la... hurmmm....

Friday, October 15, 2010

First time buat blog :P

this is my first posting on my own blog...
i just want to see what it is look like.. ^_^
jgn marah arr.. hehehee