Share Me Your Link Please.. :P

Followers

Lepak Kat sini la.. ^_^

About Me

My photo

Hello my friends! :) first thing i want you all to know that i already connect my blog with my google+ account.. this is the 1st time i'm using google+ although i really don't understand how it's works.. but its similiar to others social network.. so i will try my best to do what i can.. so i will start all the introduction from the beginning well my name is sulyussuf sulaiman.. but you all can call me hafiz or my in game name (IGN) NaharaShuya i'm a gamers.. i'm still study.. the class i attend right now is called architecture drafting.. its a little bit hard for me but i'll try my best so when i finish study i can be a draftsman or architect wish me luck :).. erm.. there is so many thing i want to share.. but maybe i will post it later.. when the right time is come i will post it here.. you all just wait ok.. dont forget to follow me at my blog and all my social network thx >_^V

Sunday, July 28, 2013

Dengar Ptpk je buat aku sakit hati..

Assalammualaikum dan slamat petang aku ucapkan kepada kwn2 ku yg xkira la berada dimana jua.. heheh.. nak tanya nie semua puasa x hari nie?? harap2 puasa la.. kalau yg tinggal kat asrama tu xpayah tanya la.. hahaha =P

Ok la hari nie sya nak kongsi sikit la problem yg sya hadapi kat tempat sya blajar nie.. tapi problem nie bukan sya sorang je yg hadapi.. semua member yg berada 1 class dengan saya hadapi masalah yg sama.. masalahnya ialah kitorang masih tak dpt lagi duit ptpk.. tau tak ptpk tu ape? ptpk nie mcm ptptn juga la.. nak tau lebih lanjut pasal ptpk gune google search.. =) ok continue balik.. sya masuk blajar nie sya disyorkan utk membuat pinjaman sebanyak RM10.600 (kalau x silap la) sebab kalau x buat pinjaman sya kena bayar duit yurang sebanyak rm900 sebulan memang x mampu la kan.. jadi sya pun buat la pinjaman.. 


So sesiapa yg membuat pinjaman tu dia layak menerima duit alaun sebanyak rm500 sebulan selama 6bulan sesi pembelajaran..  dan time praktikal selama 3 bulan juga akan diberikan rm1500 sebulan.. tapi duit tu kitorang kena bayar balik la.. itu dah pasti.. nama pun pinjaman kan.. =)

Jadi kenapa sampai sekarang kitorang xdpt duit tu?? dorang cuma janji2 je.. bulan pertama kena tanye.. dorang ckp bulan dpn.. bulan ke2 kena tanye dorang ckp time bulan puasa dpt duit.. yg terbaru dorang ckp seblum raya.. hmm jawabnya memang xdpt la duit tu sebelum raya.. sya bukan apa la.. sya ni bukan berasal dari keluarga yg berada.. hidup sederhana je.. kalau dpt alaun tu bleh la sya buat utk duit belanja kat sini.. xpayah la nak minta2 kat family kirim kan duit btul x??

Lagipun kite skrang dah la di bulan ramadhan.. xlama lagi nak raya.. kalau dpt duit alaun tu bleh la juga sye belikan ole2 utk org2 dirumah.. tapi nampaknya pulang dengan tangan kosong je la aku jawabnye.. ape2 pun minggu nie last study.. 02/08 dah terbang balik ke sabah.. kalau dpt duit tu dlm minggu nie Shukur Alhamdulillah.. tapi kalau xde juga ape bleh buat la kan.. ini la luahan hati yg sya xbleh nak luahkan dengan berbicara.. hehe cukup sampai disini saja la cerita ku hari ini.. terima kasih kerana sudi membaca.. Assalammualaikum..


No comments:

Post a Comment