Share Me Your Link Please.. :P

Followers

Lepak Kat sini la.. ^_^

About Me

My photo

Hello my friends! :) first thing i want you all to know that i already connect my blog with my google+ account.. this is the 1st time i'm using google+ although i really don't understand how it's works.. but its similiar to others social network.. so i will try my best to do what i can.. so i will start all the introduction from the beginning well my name is sulyussuf sulaiman.. but you all can call me hafiz or my in game name (IGN) NaharaShuya i'm a gamers.. i'm still study.. the class i attend right now is called architecture drafting.. its a little bit hard for me but i'll try my best so when i finish study i can be a draftsman or architect wish me luck :).. erm.. there is so many thing i want to share.. but maybe i will post it later.. when the right time is come i will post it here.. you all just wait ok.. dont forget to follow me at my blog and all my social network thx >_^V

Tuesday, July 30, 2013

Nak Bagi Tunjuk Ajar Sikit Nie..

Assalammualaikum teman2 hee... xdpt tdo la.. sebab siang tadi dah puas tdo kat kelas huhu.. tpi kalau tugasan dah siap xpe kot tdo dlm kelas kan? xD.. tiba2 je rasa rajin pula nak buat entry di subuh hari nie.. so hari nie sya nak kongsi sedikit ilmu la.. buat mereka2 yg xde handphone power2 seperti sya xD.. tetapi teringin nak main WeChat, Line, dan sebagainya.. jangan risau.. sya akan ajar korang step by step cara utk main application2 tersebut dlm laptop or pc korang.. tpi kalau korang cakap laptop ngan pc pun xde memang xdpt la den nak menolongnye.. =P

So first things first korang kena download benda nie.. Bluestacks software nie membolehkan korang play semua application2 smartphone.. bila dah siap download just install benda tu dulu.. 


Selesai je install dia akan autorun.. so biarkan software tu loading.. bila dah selesai loading.. software tu akan kelihatan seperti gambar kat bawah nie..


So second korang kena click "1-click sync, continue, and next" lepas tu Sign in google account.. kalau xde google account create new je.. bila dah siap sign in click "finish setup, continue, and proceed" and last korang kena log in sekali lagi google account korang tu bila da siap sign in.. click "done and Finish" SELESAI!


Korang dah boleh start main WeChat, WhatsApp dan sebagainya.. kalau nak download application click je butang search tu.. then install.. senang je kan?? kalau dah buat account wechat tu add la sya k.. wechat id sya "NaharaShuya" nti bleh sembang2.. =) satu problem wechat nie kalau main kat laptop korang xbleh nak guna find people nearby or shake untuk add friends.. so korang kena minta wechat id baru boleh add friends..

OK la Itu je dari sya untuk hari ini.. kalau ada apa2 yg korang x paham  komen je kat bawah nie okey? Assalammualaikum..

No comments:

Post a Comment