Share Me Your Link Please.. :P

Followers

Lepak Kat sini la.. ^_^

About Me

My photo

Hello my friends! :) first thing i want you all to know that i already connect my blog with my google+ account.. this is the 1st time i'm using google+ although i really don't understand how it's works.. but its similiar to others social network.. so i will try my best to do what i can.. so i will start all the introduction from the beginning well my name is sulyussuf sulaiman.. but you all can call me hafiz or my in game name (IGN) NaharaShuya i'm a gamers.. i'm still study.. the class i attend right now is called architecture drafting.. its a little bit hard for me but i'll try my best so when i finish study i can be a draftsman or architect wish me luck :).. erm.. there is so many thing i want to share.. but maybe i will post it later.. when the right time is come i will post it here.. you all just wait ok.. dont forget to follow me at my blog and all my social network thx >_^V

Wednesday, December 22, 2010

My new post.. lolz..

assalammualaikum and salam sejahtera 
rakan2 sebloger and FB ku sekalian.. 
hehehe.. maaf la coz lama x aktif main blog.. 
sory k.. bz main crime city ngan travian bha nhe.. :P
dua2 game nie best... :P tapi x bleh lawan assassin's creed la..
kalau x silap baru minggu lepas sya beli tu cd assassin's creed 1 and assassin's creed 2... dua2 da habis main. . >_^
sekarang tingal nak cari assassin's creed 3 lagi... 
expected in november 2011
adadadadaaaa... punya main lama lagi.. sh*T!..
terpaksa la bersabar.. huhuhu... 

aku sebenar nya nak bersara da dari men blog2 nie..
sbb da ada facebook sama gak kan.. tapi kakak aku ckp nak 
buat bisnes jadi perlukan fb dan blog..
aku pun xtaw bisnes apa so tu pasal la x jadi nak retired..
tunggu dan lihat ja la nanti.. ^_^

hari nie 22/12/10 hari rabu..
huhuhu dah 3hari aku duduk sorang2 di rumah..
semua family gi sandakan..
tengok abg ngan adik aku main boxing..

hmmm... punya la bosan di rumah nie adei...
kerja aku menghadap laptop, tv itu  jak...
nasib baik la ada game dpt juga aku hidup.. uhuhuh..

hari nie pun x tau nak buat apa..
sbb nak main crime city energy dah habis..
nak main travian troops dah hantar p farm kmpung org tadi..
assassin's creed dah menang..
adeii bosan!! bohsan!! boooosssaaaaann...!!
huhuhuh...

mungkin kejap gi nak jalan nie p beli cd game baru..
so thats all from me.. thx for reading..
plss subscribe and comment :P
hahaha...

Saturday, November 27, 2010

Akhirnya Terjawab suda...

hello friends.. hehehe..
sekali lagi nak minta maaf coz lama dah x post something kat dlm blog nie.. huhuhu...
sebenar nya sya bz ngan keja.. 
paham2 ja la law keja mlm nie... huhu memang penat gila tu mata...
mata saja.. hbis menahan ngan2k..
huhuh..
sebenar nya sya nak post pasal nie ja...
hohohoh... this is my new laptop..
penuh dengan game dah laptop nie... ^_^
mcm lawa x??  hehe...
tahun depan baru la sya beli psp atau ps3 lagi..
ermm.. sebenarnya ngan2k dah nie.. nak tdo dlu..
smlm langsung x da tdo..
sya paksa ja kepala nie utk post kan nie kat dlm blog.. huhuh..
anyway thx for reading...
thats all from me..
bubye.... >_^

Thursday, November 18, 2010

Selamat hari raya!!! ^_^

Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan...






 walaupun dah lambat sehari sya nak post gak.. hehe
kemarin bz btul beraya.. huhu smpai x sempat nak post kat blog..

mcm raya korang?? best x?? mesti best kan..
first time dlm sejarah family ku x sambut raya..
huhuh... bukan nya apa... 
family aku semuanya balik kg....
ada cousin kawen...

so yg x dpt cuti tu jer la yg tingal kat umah..
lagipun kemarin aku x da sembahyang raya... coz aku plg keja jam 8
balik2 jer smbahyang raya da habis..
huhuhu.. sedih2...
apa2 pun aku bershukur sbb masih di beri peluang oleh 
ALLAH S.W.T utk beraya pada tahun nie...
dan masih diberi kesempatan utk beramal..
anyway thats all from me..
thx for reading.. 
hehehe..

Sunday, November 14, 2010

Really need help!!. .

hellow teman2 facebook dan rakan2 sebloger skalian.. ^_^
aku ingat kan nak post benda nanti siang ja..
tapi sementara mata ku masih x ngantuk baik aku post sekarang je..=P

aku sebenarnya dlm krisis skrang nie...
sebenarnya bulan nie aku ingat kan nak beli psp balik...
di sebab kan psp lama ku da rosak.. huhu..
lagi pun 2 december 2010 game aku nak di released kan.. 
so tu pasal semangat nak angkat psp nie..

tetapi disebab kan sampai sekarang aku masih lagi
belum termain God Of War 3..
Teringin Juga maw beli Ps3 deluannnn...
 lagipun dah lama teringin nak angkat ps3 nie....
hmmmmmmmmmm.....

dengan tiba2 pula dtg la pula pilihan ke-3 nie.. adei..
mak ngan abg aku suruh aku beli laptop la pulaa...
mang la law da ada laptop sendiri best la xyah pinjam2 da..
tapi.. aku dah puas la main game2 compiter nie...
lagi pun aku da malas nak menghack nie.. law mcm dlu time gila2 hack x pe la...

so i really2 need help...apa aku nak beli dluan arr???
hurmm... pening2...

Saturday, November 13, 2010

Whatever la kan... ^_^

 huuu~~ 
ello semua teman2 ku.. ^_^..
sori la lama x update blog.. huhuhu...
sya sbenarnya x tau apa nak post kat dlm nie..
kurang bahan cerita nie habis sya kurang begaul ngan kwn2.. >.<

ermm... 
ohhyaa... baru pla sya ingat.. sya kena sakit mata bha...
huhuh... baru2 juga... skrang nie pun masih bengkak lagi nie..
tapi ada kurang2 sikit da la...
dah 2 hari sya x g keja... heheh... ambik MC la kunun.. =P
hari nie pun mcm mls2 ni mau p keja..
malu bha org tinguk2 tu mata sebelah bengkak.. aii kama..
betul2 bikin malu uhuhu... 



tengok la law rajin nanti sya p keja jga la..
ermm... anyway hujan lebat kat keningau sekarang...
so sya nak off semua electrik.. takut kena litar pintas.. T_T..
so sya blah dlu la k.. ^_^..

nanti ada apa2 cerita baru sya post gak k.. ^_^
thx coz sudi baca..
u all r really my friends.. 

Tuesday, November 2, 2010

My Favorite Game This Year!!..

Kamen Rider Climax Heroes
Naaaaaa... kamen rider bha nie.. haha.. nie la game yg sya suka main utk bulan nie.. ^_^.. walau pun x banyak skill2 durang tapi memang best nak main.. yg x best nya cuma ada 3 jer char tambahan.. zeronos, diend, dengan ixa.. huhuh...
aku bagi tau nie suma untuk peminat2 masked rider ja arr.. heheh..
habis kalau yg x minat main game tu memang x paham apa yg aku tulis kat sini kan.. hoho.. :P



Kamen Rider Climax Heroes W
yg nie pula cuma boleh di main kan kat Wii ja huhuh.. memang aku x merasa la nak main game nie.. sebab memang aku x kan beli Wii.. tengok kat youtube jer la.. hehehe...






Kamen Rider Climax Heroes OOO

yg nie pla to be released kat PSP and Wii... pada 2 december 2010... x sabar da nak main nie game hehehe.. ^_^.. tapi masalah nya psp sya da rosak.. >.<"... harap2 bulan nie dpt beli yg baru la.. amin2.. ^_^V

Benda yg sya sayang... ^_^

naaa ini la yg sya syg.. hahah.. motor sya.. ^_^... sya beli motor nie kira guna duit sya sendiri gak la.. tapi first sya pinjam kakak sya dlu baru sya bayar ngan dia pelan2.. alhamdulilah da habis bayar.. heheh.. banyak pengalam pahit manis ngan motor nie.. tapi sya aksiden teruk x penah la.. aksiden ringan2 tu banyak langar lari pun ada huahuauhaaa. . kira motor aku ne motor rempit gak la.. kalaw nak bawa sukat2 tu kira boleh la xda hal.. tapi kalau da soal bet tu huhuh.. masih blum boleh lagi... tapi tunggu jak.. hbis motor nie pun bakal jadi moto drag juga nie.. huahuauha.. :P
 yg kancil ijau nie bukan sya punya.. hehe abg man yg punya.. taiko wat motor kat keningau.. tekezut aku dya cat keta sama kaler mcm moto aku.. haha apalagi ambik pic trus lorhhh..

Saturday, October 30, 2010

cerita ini tentang Joel anak Juis!.. hahaha

hello my dear blog friends.. ^_^
thx coz sudi dtg kat blog sya yg x seberapa nie hehe..
sebenar nya x tau nak tulis pa kat sini coz tengah boring nie.. >.<...
huhuhuh..... jadi apa kata sya bgi tau 1 kisah tentang sorang kwn sya nie.. hehehe harap korang x kesah.. c|=
 
kisah nie bermula time aku baru berpindah ke barek atas.. dkt ngan jkr di keningau...
aku berjumpa ngan seorang budak yg bernama joel... bapa dia nama juis.. ^_^..
aku tengok gaya2 budak nie la kan... memang bikin panas.. terasa gak la mau kasi pecah kepala dya...
tapi aku sabar.. habis baru2 pindah kan x kan nak wat masalah plak..
lama kelamaan aku kenal ngan budak nie... rupanya dia nie ok.. ada juga kakak dia nie.. tapi sumbung nda melayan.. tambirang mcm si joel juga... hohoh...

aku cerita pasal si joel nie bukan apa... dia mau pindah suda p barek bawah tempat tingal aku dlu..
jadi i'm gonna miss that green guitar milik joel yg sya slalu aku pinjam tu T_T... 
jadi sekarang teda suda gitar aku mau main... adei...
ada juga gitar aku tapi suda rusak...
nda pa joel... ko bawa lari tu gitar arrr... nanti ko tunggu bulan depan aku angkat gitar karan... 
menangis2 la ko minta pinjam taik aku kasi pinjam...

so thats all... ^_^ last word to JOEL... FUCK OFF BITCH!!.. miahahahahaha

Testing. . Post melalui mobile hee. .

Hehe. . Nak test2 dlu post mengunakan tepon ni mantap ka tdk hoh0. . Syg nya x bleh change color text la huhu. . Skrang da jam 8.15 perut da lapar tpi mls nak angkat bdn ni. . Harap2 nasi pandai dtg sndiri kat aku nti hoh0. . Erm. . Mata msh ngan2k la. . Hurm. . Aku tdo 30min lgi la k. . T ada pa2 benda yg menarik aku post lgi. . Stay tuned. . Ahakz. .

Friday, October 29, 2010

Kebodohan Tahap gaban!!!

hai pren.. ^_^ crita nie aku main copy paste ja.. mungkin korang x penah baca kot.. so sya cuma nak bagi korang baca la.. haha kira lucu gak la nie ceta... so baca la k.. hahaha.. =P


Di sebuah mahkamah di daerah utara Malaysia sedang berlaku perbicaraan seorang pemuda yang ditangkap kerana mencuri.

Hakim: Kenapa kamu mencuri motosikal gadis itu.

Pemuda: Mana ada saya mencuri tuan hakim.

Hakim: Habis kalau bukan mencuri apa namanya..motosikal tu ada bersama kamu ketika ditahan? Baik kamu ckp betul-betul.



Pemuda: Ok saya cerita.. gadis itu adalah kawan rapat saya. Ketika kami sama-sama balik dari bandar menaiki motosikal gadis itu. Gadis itu tiba-tiba telah menyuruh saya berhenti di tepi jalan berhampiran semak di kebun getah..



Hakim: Teruskan.

Pemuda: Kemudian gadis itu telah melucutkan pakaiannya satu persatu dan berkata kepada saya ambillah 'barang' yang berharga dari dia. Saya pun tgk baju dengan seluar jeans dia mmg tak muat jadi saya ambik MOTOSIKAL dia!


Moral: jgn jadi ngok mcm pemuda itu hahaha.. =P

Baca Ja sampai Habis k.. ^_^

Huuhuh.. Boring2... jadi sya buat nie la.. harap korang suka..
happy reading.. ^_^


Kisah Buka Tutup


Satu hari,jusoh dan isterinya pergi ke hospital kerana isterinya sudah mahu melahirkan anak.

Jusoh:Tolong saya doktor.isteri saya dah nak bersalin ni..

doktor:baiklah,saya segera menolong awak

Setelah semua persiapan dibuat,maka tibalah waktu pemeriksaan.Setelah diperiksa,ternyata Anu isterinya belum lagi bersedia terbuka untuk melahirkan anaknya.Selang beberapa puluh minit kemudian,datang pula seorang jururawat untuk memeriksa keadaan isterinya dan membuka kain isterinya bagi melihat samaada isterinya itu sudah bersedia.Si Jusoh mula hilang sabar apabila masih tiada apa yang dilakukan sedangkan kain isterinya sudah dibuka dan ditutup beberapa kali.Dalam hatinya tertanya-tanya apa yang mereka mahukan.Kemudian Jusoh nekad untuk memukul sape saje yang bukak kain isterinya selepas ini.

Selang beberapa minit kemudian,datang doktor membuka kain isterinya dengan niat untuk memeriksa.Dengan spontan satu layangan tapak kaki singgah di ubun-ubun kepala doktor tersebut.Doktor tersebut terkejut..

Kenapa awak pukul saya ni..?

jusoh:Aku bengang tengok korang asyik bukak tutup kain isteri aku tu..ko ingat anu isteri aku tu tv ker!

Sekian,Terima Kasih


Kisah Awek 


Satu hari,ade seorang awek yang x pakai ape-ape ni nekad menaiki sebuah teksi..terkejut beruk driver teksi ni.ditenungnya lama-lama awek tu..Awek tu pun marah balik.."x pernah tengok orang bogel ke ape!".Driver tu pun jawab balik, "bukan ape cik adik,aku heran nanti dari mana ko nak kuarkan duit nanti!"


 No Title..

Ada seorang pemuda di sebuah kampung, nak kahwin dgn gadis pilihannya. Lepas semua setuju & selesai, dia pun pegilah mintak nasihat dgn tok imam kampungnya utk persediaan hari pernikahan. Dia beritau kat tok imam, yg dia nak kawin dgn perempuan satu kampung. Tok imam terus tak benarkan pemuda tu kawin perempuan satu kampung.

Pemuda tu pun terkejutlah bila tok imam kata dia tak boleh kawin dgn perempuan satu kampung. Apsal pulak tak boleh? Soalnya kenapa? Tok imam pun katalah, memanglah tak boleh. Lelaki cuma boleh kawin sampai 4 org jer, mana boleh nak kawin dgn semua perempuan dlm satu kampung?

Rupa-rupanya tok imam tu salah faham. Sebenornya pemuda tu nak kawin dgn perempuan yg tinggal sekampung dgnnya, bukan nak kawin dgn semua perempuan satu kampungnya tu.

A sad c0uple sTory...


There is A c0uple thaT sms's eVeryDay...
each Day The b0y Always receiving n Answering the Same Questi0n until he g0t b0red...


"h0w r u hubby?"
"u bath 0rdy?"
"eat?"
"wat u d0in"
"I luv u..."
"I miz u & i need u.."
"gud n8 hby"



until 0ne night.........




The b0y received a text from his gurl....
But.....
He decide 2 read it later c0z he knew what the c0ntent was....
he then 4g0t to opnened the text n then went straight to bed....






The Next Day...



the gurl's m0ther called him n sayed that his gurl was raped n killed last night.....
the b0y then feeling so sad....
he opened the text that he receive last night....
the c0ntent was...




"hubby... where r u???
theres a stranger following me....
i need u t0 c0me here rite n0w...
please....
i'm scared.."



s0 there is a less0n that we learn... Right??! haha...

Tuesday, October 26, 2010

hmmmmmmm.....


Asal time nak g keja ja dtg suda malas... 
padahal law x g keja x da duit.. T_T...
aduii... 
nie mesti kerja setan la nie yg menghasut2 supaya x g keja..
nasib baik aku mempunyai iman yg bleh di katakan tahap normal la.. hoho..
boleh lawan ni hasutan saitan... 
so out dlu pi kerja... babaaaai...... ^_^V


bingung ngan time kat bawah tu.. skrang da jam 6 lebih dya baru jam 3 huhuh..

why i create a Blog??



Sebenar nya sya buat blog nie untuk suka2 ja.. ^_^ well sya seorang yg suka mencuba semua benda.. slalu dengar org ckp je.. so sya nak rasa la best ke x main blog nie.. rasa2 nya la kan.. mcm best.. hehe so korang ajar2 la aku sedikit sebanyak pasal blog k.. And 1 more thing.. dont forget to follow me k hee.. xde follower xda guna ada blog.. kan3 ^_^ peace no war..

Hari yg membosankan...

hurmm... apa nak buat nie erk. .  T_T...
boring owh.. blog nie pun buat aku bingung2...
pagi nie ja dah 2 bungkus meggi aku ngap..
main game pun dah bosan semua dah aku kasi menang...
nak p beli game baru pun aku mls nak jalan..
adeii....
nak tdo pun mata dah bengkak... hadoiiyaii....
betul2 membosan kan la... hurmmm....

Friday, October 15, 2010

First time buat blog :P

this is my first posting on my own blog...
i just want to see what it is look like.. ^_^
jgn marah arr.. hehehee