Share Me Your Link Please.. :P

Followers

Lepak Kat sini la.. ^_^

About Me

My photo

Hello my friends! :) first thing i want you all to know that i already connect my blog with my google+ account.. this is the 1st time i'm using google+ although i really don't understand how it's works.. but its similiar to others social network.. so i will try my best to do what i can.. so i will start all the introduction from the beginning well my name is sulyussuf sulaiman.. but you all can call me hafiz or my in game name (IGN) NaharaShuya i'm a gamers.. i'm still study.. the class i attend right now is called architecture drafting.. its a little bit hard for me but i'll try my best so when i finish study i can be a draftsman or architect wish me luck :).. erm.. there is so many thing i want to share.. but maybe i will post it later.. when the right time is come i will post it here.. you all just wait ok.. dont forget to follow me at my blog and all my social network thx >_^V

Thursday, February 24, 2011

Kenapa Saya Suka Siti Safiyyah Punya Contest

waaaaa da x sempat laa.. da xda masa dah huhuh.. sebenarnya xpandai nak mengarang ceta nie.. tapi disebab kan masa da nak habis terpaksa la buat skrang.. tarikh tamat contest SS nie jam 11.59 mlm nie kan??.. okey masih sempat lagi.. so ceta hafiz mcm nie jer..

nie ceta dongeng erk.. hafiz fikir secara spontan jer trus tulis huhu.. so baca jer la k..

Tajuk ceta nie: Yg terbaik mendapatkan yg tercantik

once upon a time
di sebuah kingdom bernama BCR
ada sorang anak dara bernama Siti Safiyyah 
dia nie cantik sangat.. lebih cantik dari cinderella 
malah lebih cantik dari hantu kak limah :P

walaupun siti bukan berasal dari keluarga yg berada.. namun
dia tetap terkenal dengan sikap sopan santun dan kecantikanya..
itulah yg membuat kan Siti Safiyyah menjadi pujaan ramai di kingdom tersebut

termasuk la 3 sahabat baik yg tampan2 ini..

Abdul Farique adalah seorang yg kuat dan gagah..
dya famous dengan nama fariqscorpio 
sebab dikenali sebagai pembunuh scorpion di kingdom itu..

Mr.Kerro seorang yg bijak.. pandai bermain dengan kata-kata..
dya mempunyai 1 ayat yg menjadi power Utama beliau...
iaitu "aku bukan orang Jepun"

dan Redzuan-Ridz seorang yg simple dan pemalu..
cepat pengsan kalau duduk dekat ngan pompuan..
dya hanya suka mendiam kan diri nya sahaja..

 di suatu hari Siti safiyyah di suruh ke kedai utk membeli sayur oleh CL.. on the way siti nak gi kedai tiba2 siti terasa mcm ada org sedang mengikuti beliau.. so siti pun lari la laju2.. di sebab kan siti lari selaju kilat dya pun terlangar redzuan-ridz..
lalu psp di tangan redzuan-ridz pun jatuh dan pecah..

siti rasa bersalah sangat2 lalu meminta maaf kat redzuan..
namun di sebab kan sikap pemalu redzuan.. beliau hampir2 pengsan ditempat kejadian kerana berada berdekatan dengan siti safiyyah lalu redzuan pun melarikan dirinya jauh dari siti..

 siti mengangap yg redzuan tidak mahu memaaf kan siti..  siti pun berkata "org dah minta maaf dya lari plak.. lantak ko laa"
so siti pun continue utk pergi ke pasar.. siti sempat menoleh ke belakang utk memastikan siapakah org yg sedang mengikuti beliau..
dan siti pun ternampak Mr.kerro yg kebetulan berada di belakang siti.. dan siti pun syak Mr.kerro yg mengejar2 beliau..

lalu siti pun p la agak Mr.kerro dan berkata "hello cek abg.. kenapa cek abg kejar2 sya nie hah?? sya ingat kan hantu tadi.. xnampak ke sampai sya dah terlangar mamat tu tadi?? habis pecah psp dya.. sape nak ganti tu??" ckp siti.. Mr.kerro yg sedang dlm keadaan kebingungan pun menjawab.. "aku bukan orang jepun" 

???? seribu persoalan timbul kat kepala hotak siti...
"aku ckp lain dya ckp lain.. betul ke x mamat nie??"
tanpa banyak berbicara siti pun pergi meningal kan Mr.kerro..
dan Mr.kerro yg masih dlm keadaan bingung pun terdiam terpaku di sana.. :P
sesampai nya siti di pasar dya pun membeli sayur-sayuran yg CL suruh dya beli tu.. namun siti nak masak special utk mkn malam.. so dya pun pergi membeli ayam.. penjual ayam itu bernama Abdulfarique / fariqscorpio.. disebab kan harga ayam yg di jual fariq mahal jadi siti x jadi la nak beli ayam fariq.. namun di sebab kan perasaan cinta fariq dya pun memberikan siti  10ekor ayam secara percuma.. 

namun siti merasakan yg si fariq nie mengejek dia sebab siti xmampu nak beli ayam fariq tu.. yer la kan xkan tba2 nak bagi 10ekor ayam secara percuma.. 

jadi siti pun pergi meningal kan fariq..
fariq dlm keadaan bersalah cuma mampu tercengang melihat cintanya pergi dari situ.. sesampainya siti di rumah siti pun menceritakan hal tersebut kepada suami tercintanya iaitu hafiz..
hafiz yg sememangnya mengetahui perangai 3 sahabat tersebut pun mencrita kan hal yg sebenarnya kepada isterinya..
danTernyata rupa-rupanya AbdulFarique, Redzuan-ridz dan Mr. Kerro tidaklah seperti yang SitiSafiyyah bayangkan..

persoalan: mcm mana hafiz boleh ceritakan hal yg sebenar kepada isteri nya??  sedangkan siti yg menghadapi peristiwa itu?? 

jawapan: larr kan hafiz yg buat ceta nie.. jadi hafiz tau laa.. lagi pun ceta dongeng huahuahaua.. >_^V

pengajaran : kalau nak usha mana2 cewek tu check dlu isteri org ke bukan nanti xpasal2 biru mata wakakak :P

ini je yg hafiz mampu buat hahaha.. kalau x best pun x pe janji komen.. hehe harap2 menang  ohohoh nak pi keja da bye2.. 
Assalammualaikum...

sya tag kepada:

cik2 sekalian join k.. hehe..

9 comments:

  1. Abdul Farique bukan Fariqscorpio...hehehe...
    nyway,, nice one...:)

    ReplyDelete
  2. tahniah,, penyertaan anda diterima walaupun last minit submit..;p

    lahhh SS dah kawen ke? dan2 jek..hahaha, jawapan tu lawak..hehe, anyway AF bukan fariqscorpio..papepon, gudluck k? ;)

    ReplyDelete
  3. mOon : alamak btul ke?? hak3.. hafiz salah org la nie?? hik3...

    Zaiya : hahaha... spontan jer nie hafiz fikir trus tulis tu pasal panjang hahaha...

    cik ladies : sebab CL slalu dalam ingatan hafiz hak3 :P

    siti safiyyah : tq siti hehehe.. ini cerita dongeng jer fresh dari kepala hotak hafiz.. main hantam jer hak3.. alamak mcm mana nak menang nie boleh2 tersalah org plak?? haha.. biar la da tertulis mls hafiz nak edit balik :P

    sory AF sory fariqscorpio haha hafiz salah org :P..

    ReplyDelete
  4. peluang CW tuk menang semakin tipis nie~~

    ReplyDelete
  5. waaaaa..last minit tue...heehehhee...

    ReplyDelete
  6. che_wawa : hahaha maksud nya peluang utk hafiz menang makin besar la nie?? chey hehe wawa punya story lagi best la siyes nie hafiz ckp.. :D hafiz ikut utk suke2 jer.. hehe gud luck ye CW..

    fyna : tula last2 minit kuar idea yg ntah dari mana dtang nya hafiz tulis jerr hahahaha

    thx yer sudi komen2 kat sini hehehe..

    ReplyDelete